9950 Jefferson

Culver City, CA

Located on the busy thoroughfare of Jefferson blvd. in Culver City, this adaptive re-use project aims to consolidate a series of existing concrete and CMU block buildings into a creative office campus for tenants.

LOCATION:
Culver City, CA

STATUS:
Completed 2013

DOWNLOAD PDF

TAGS:

The concept for the new campus was to bring an overall identity to the three existing buildings and to engage the street. This was achieved by adding two main elements to the site: a beacon that signifies the new entry to the building and a new street façade that engages the traffic along Jefferson blvd.

The Beacon

Built on top of the site’s existing loading dock, the beacon signifies the new entry to the building and acts as a visual center point for the campus. It consists of a glass fronted reception space on the first floor and a glass fronted meeting room on the second floor that overlooks the site. At night the meeting room’s lighting acts as a lantern, illuminating the center of the site.

The Façade

The existing site turned its back on the street with a non-descript concrete wall running along Jefferson blvd. With the constant flow of traffic along Jefferson, there was an opportunity for the building to engage the street instead of ignoring it. Several windows were cut from the concrete wall and a new perforated metal screen was attached to the building. A series of translucent fins and integral lighting allow the façade to take on two characteristics: one during the day and one at night.

Project Information

Partners In Charge:
Russell Shubin, AIA, LEED AP
Robin Donaldson, AIA

Photographer:
Benny Chan

Project Articles/Press