Angelo Residence

Los Angeles, CA

The challenge of this project was striking a balance between the preservation of the original modern features of a residence designed in 1957, the accommodation of new program elements, and a vision for an enhanced exterior expression

LOCATION:
Los Angeles, CA

STATUS:
Completed 2013

SIZE:
4,800 SF

DOWNLOAD PDF

TAGS:

Ipe wood slats are a unifying element, wrapping the exterior and into the interior of the house, and reemerging at the back of the house. The horizontal slats serve as a shading device on the exterior, and as a wall shelving treatment on the interior before terminating as a privacy screen separating the view from the rear terrace to the master bedroom. Four bedrooms and five bathrooms are organized into separate wings divided by a central living space. A raised terrace lifts from the backside of the zero-edge pool to create a large gathering space for outdoor entertaining.

PARTNERS:
Russell Shubin, AIA, LEED AP

PROJECT ARCHITECTS:
Bradford Kelley

CONTRACTOR:
MAPCO Construction

PHOTOGRAPHER:
John Ellis

AWARDS/PRESS: