Via Lido Mixed Use

Newport Beach, CA

Originally designed by a Mid-Century Bank architect, and constructed in 1960 as an addition to the Newport Balboa Savings Bank building. The design intent of SD was to bring the building up to date in all its systems, structural capacity and design.

The updated design creates a new transparent skin for the building. This new transparency will enhance the buildings visual connection with its setting on the beautiful Newport Bay and will enhance the living and working experience for the inhabitants of the building. The design is intended to maximize the Southern California indoor–outdoor lifestyle.

Balconies and outdoor terraces have been expanded for the residential units on the top of the building. Floor to ceiling glass on every floor captures maximum views and provides daylight for the office spaces on the first and second floor. A twin glass wall façade structure encapsulates the 2nd floor office space and creates an artful visual screen. The strong horizontality of the building was enhanced while allowing the vertical circulation elements to be newly expressed.
The project will set a precedent in quality and esthetics for the future redevelopment of Lido Village.

Repository

3388 Via Lido :: Sketches

3388 Via Lido :: Drawings

3388 Via Lido :: Renderings

PARTNERS:
Robin Donaldson, AIA
Russell Shubin, AIA, LEED AP

PROJECT ARCHITECTS:
Sieglinde Pukke, AIA, LEED AP

CONTRACTOR:
Wieland Davco

PHOTOGRAPHER:
Benny Chan